Online marketing

Er zijn ongelofelijk veel verschillende opties, diensten en services die binnen een online marketingstrategie kunnen vallen. Daarom kunnen wij niet direct antwoord geven op de vraag: wat is online marketing precies? Online marketing is een parapluterm: de context van de vraag is belangrijk wanneer je met online marketing aan de slag wil. Het feit dat online marketing zo breed kan zijn, maakt het lastig om focus aan te brengen. Daarom neemt Digineers jouw online marketing graag uit handen. Digineers weet hoe online marketing als machine voor jou kan werken en blijft het verschil maken door briljante idee├źn te blijven stapelen op mooie scores. Voor jouw unieke succes.

Strategie

Een steengoede online marketingstrategie is onmisbaar wanneer jij aan de slag wil met online marketing. Digineers kijkt samen met jou welke meetbare doelen te behalen zijn, en welke marketingmogelijkheden kunnen bijdragen aan jouw succes.

Onze digitale marketingstrategie bestaat uit verschillende onderdelen. Samen bepalen we de aan de hand van jouw doelen, de doelstellingen. Om dit te kunnen doen brengen we eerst de doelgroepen in beeld; we kijken waar zij zich bevinden en hoe we in contact kunnen komen met deze doelgroepen. Wanneer de doelgroep in beeld is gebracht, focussen we ons op de online kanalen. Hierbij bekijken we de mogelijkheden per kanaal, en bepalen we een strategie.

In deze strategie onderzoeken we hoe we de doelgroep kunnen bereiken door middel van bijvoorbeeld content, en welk mediabudget daarvoor ingezet moet worden.

SEO

‘Search Engine Optimization’ of ook wel ‘SEO’ in het kort, wordt in het Nederlands zoekmachine optimalisatie genoemd: het is een manier om ervoor te zorgen dat je als site in zoekopdrachten verschijnt. Wanneer jij jouw website SEO-proof maakt, heeft dat één groot doel: jouw website hoger in de zoekresultaten krijgen van zoekmachines als Google en Bing, zodat jij gevonden kunt worden door jouw publiek.

Bij Digineers kunnen we met verschillende handelingen zorgen voor een geoptimaliseerde site. Zo zorgen we dat je website op orde is met een sterke technische SEO-basis. We creëren de perfecte content voor jouw website, en versterken onderliggende pagina’s qua autoriteit. Dat doen we door: de tekst te optimaliseren naar de belangrijkste zoekwoorden, het schrijven (of herschrijven) van duidelijke en relevante content, linkbuilding door links vanaf externe website te genereren of door de meta-structuur van je site aan te passen naar een opvallende en duidelijke tekst.

Twijfel jij of jouw website SEO-proof is? Het is de moeite waard om dat door Digineers te laten checken! SEO is namelijk de meest duurzame manier van investeren binnen de online marketing, omdat het blijvende resultaten geeft.

SEA

In ons leven Googelen we wat af; we vertrouwen erop dat het antwoord op onze vraag direct bovenaan de zoekmachine verschijnt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw site het publiek kan voorzien van het antwoord op hun vraag? Dat kan door middel van ‘Search Engine Advertising’, oftewel: ‘SEA’.

Met SEA betaal je voor het plaatsen van een advertentie in een zoekmachine. Het voordeel van adverteren op een zoekmachine als Google is dat je de advertentie aan bepaalde zoekwoorden kunt koppelen. Zo adverteer je heel doelgroepgericht, waarbij je heel specifiek kunt targetten. Ook kun je bijvoorbeeld adverteren op themawebsites met behulp van een banner. Het verschil met SEO is dat je voor SEA betaalt voor het tonen van jouw website in de zoekresultaten. Digineers helpt jou te starten met SEA, zodat jij kunt genieten van het bereiken van jouw doel, namelijk: bezoekers afgeleverd krijgen op jouw site via een zoekmachine!

Social media marketing

Sociale media zijn enorm populair onder alle leeftijdsgroepen. Het kan dan ook heel waardevol zijn om jouw sociale kanalen op de juiste manier in te zetten door middel van social media marketing.

Social media zoals Instagram, TikTok, Facebook of LinkedIn zijn erg geschikt om naamsbekendheid te bouwen of een community te realiseren. Door je online aanwezigheid te verbeteren, zorg je voor het vergroten van je naamsbekendheid waardoor jouw doelgroep je merk makkelijker online vindt en volgt. Digineers kijkt samen wat de beste ‘tone of voice’ is om je publiek online aan te spreken en jouw verhaal over te brengen. We meten de behaalde resultaten en plaatsen advertenties op social media kanalen om je conversies te verhogen.

We geloven dat social media marketing en advertising hand in hand gaan. Aan de hand van jouw social media strategie zetten we elke euro effectief in om in contact te komen met jouw publiek. Zo zorgen we samen voor jouw online groei!

Contentmarketing

Contentmarketing is een duurzame online marketingstrategie waarbij je met behulp van content bouwt aan een langetermijnrelatie met je publiek. Met een inhoudelijke boodschap speel je in op de wensen en behoeften van jouw sitebezoekers. Deze boodschap breng je over door middel van content zoals; artikelen, video’s, blogs, interviews en podcasts.

De gemaakte verhalen worden geplaatst jouw website, om zo te zorgen dat de content gezocht en gevonden kan worden. Door consistent en consequent content te plaatsen, zorg je ervoor dat je gezien wordt als betrouwbare bron van waardevolle informatie.

Wil jij je bedrijf- of merkverhaal gebruiken om mensen te bereiken? In samenwerking met contentmarketingbureau The Post vertalen we de positionering van je merk of bedrijf naar een verhaallijn voor content. The Post bedenkt en produceert content dat het publiek weet te boeien. Ook helpt het contentmarketingbureau jou met het opbouwen van een betrokken publiek aan de hand van een strategie. We kijken welke vormen van content hierop aansluit, en produceren deze content met onze doelstelling in het achterhoofd. Na het maken van de content helpen wij met de distributie hiervan. We meten en analyseren of de content met jouw verhaal je doelgroep bereikt. Zo zorgen we samen voor een langetermijnrelatie met jouw publiek.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een vorm van online marketing waarbij e-mail gebruikt wordt om een boodschap naar jouw doelgroep te versturen. Mits je het goed inzet, kun je met e-mailmarketing grote stappen zetten in het verhogen van jouw bereik en omzet. E-mail is namelijk een kanaal waarmee je bestaande en potentiële klanten kunt (blijven) informeren over jouw producten en diensten. Daarnaast kun je eenvoudig nieuwe leads werven. Dat wil jij toch ook?

Heb jij hulp nodig bij het inzetten van e-mailmarketing? Digineers heeft de kennis om jouw boodschap via e-mailmarketing effectief over te brengen. Dat kan door middel van een nieuwsbrief: de bekendste vorm van e-mailmarketing, waarin het laatste nieuws van een bedrijf of merk wordt gedeeld. Na de zending van deze mails kan er belangrijke informatie uit de resultaten gehaald worden. Digineers vertaalt deze resultaten gemakkelijk naar effectieve data, door bijvoorbeeld een flow of e-mailcampagne op te zetten. Zo is e-mailmarketing persoonlijk en op maat inzetbaar.