Copywriting: de eerste stap richting jouw online succes

Wat zorgt ervoor dat jouw lezer geboeid blijft, en nog belangrijker, gemotiveerd raakt om jouw product of dienst aan te schaffen? Tekst! Een goed geschreven tekst, of copy, zorgt ervoor dat de bezoeker van jouw website wordt voorzien van informatie over jouw product of dienst. Tekst beïnvloedt het gedrag van de lezer; Digineers is van mening dat sterke copywriting onmisbaar is bij de ontwikkeling van jouw website!

Jouw verhaal vertellen

Copywriting is de kunst van het schrijven van overtuigende teksten. Strategische en actiegerichte teksten zorgen ervoor dat jouw verhaal verteld wordt in de juiste woorden, op een aantrekkelijke manier.

Voorwaarden voor ijzersterke copy

Een goede copy is de eerste stap richting jouw online succes. Een goed geschreven tekst helpt je lezer richting een doel; het wijst ze de weg, zet ze aan tot actie en maakt jouw site vindbaar. Een voorwaarde voor een goede tekst is de lengte: te kort is onvolledig, en te lang kan afschrikken en voor ruis zorgen. Daarnaast moeten de teksten aansluiten op de zoektermen van de bezoekers van je site. Doormiddel van een gedegen zoekwoordenonderzoek weet jij exact op welke woorden men zoekt, en dus kunnen bijdragen aan jouw site. Een goede SEO-tekst zorgt ervoor dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt en beter online gevonden wordt.

Meer weten over SEO? Klik dan door.

Jouw identiteit in tekst

Een laatste vereiste voor goede teksten op jouw site is: consistentie. Zorg ervoor dat alle teksten door dezelfde tekstschrijver geschreven zijn, zodat er geen slordigheden zoals het wisselend gebruik van ‘jij en u’, of andere onregelmatigheden in de teksten sluipen. Jouw identiteit moet doorschermen in de teksten, zodat er geen twijfel bestaat over wie jij bent en waar jij, en je site voor staan.